
Ingrijirea tatuajului
Instructiuni informative despre ingrijirea tatuajelor
ATENTIE ! Informare cu privire la desfășurarea ședințelor de tatuat în perioada stării de alertă.
Accesul în salon se face exclusiv pe baza programării și doar după verificarea temperaturii (care nu trebuie să depășească 37,2°). Vă rugăm să veniți neînsoțiți la programare.
Masca este obligatorie atât pentru personalul salonului cât și pentru clienți pe tot parcursul vizitei.
Pentru a evita suprafețe atinse de mai multe persoane, vă rugăm să veniți cu apă/cafea de acasă.
Ingrijirea tatuajului pas cu pas este extrem de importanta, asigurand pastratrea aspectului estetic pentru o perioada indelungata asa ca, dupa terminarea sesiuni de tatuare este esential sa urmezi cateva reguli de baza in ceea ce priveste ingrijirea tatuajului, pentru ca procesul de vindecare al acestuia sa decurga ca la carte. In cele ce urmeaza, iti prezentam instructiunile corecte la capitolul ingrijire tatuaje, oferindu-ti totodata si cateva sfaturi utile in ceea ce priveste intretinerea tatuajului, pentru ca momentul rebaterii (reinterventiei unei sesiuni pentru reparare ) sa fie unul cat mai indepartat.
Etapele vindecarii unui tatuaj nou
Ingrijirea tatuajului pas cu pas este extrem de importanta, asigurand pastratrea aspectului estetic o perioada indelungata.
- Pastrarea bandajului pentru 2-6 ore – dupa finalizare, artistul va dezinfecta zona tatuata si o va acoperi cu un bandaj, pentru a proteja pielea de actiunea potential nociva a microorganismelor patogene, iar acesta trebuie mentinut cel putin 2 ore.
Inlaturarea bandajului se face cu grija, tinandu-se cont de indicatiile artistului.
- Curatarea tatuajului – majoritatea artistilor recomanda curatarea tatuajului prin spalare cu apa calda si cu sapun antibacterian, pentru a indeparta urmele de sange, plasma sau excesul de cerneala. Nu se vor folosi bureti de baie si nici nu se va tine jetul de apa direct pe tatuaj, iar durata dusului va fi de 5-6 minute.
- Uscarea tatuajului – se face prin tamponarea usoara cu un prosop cat mai fin, urmata apoi de o perioada de aproximativ 20 de minute in care se lasa pielea sa se usuce natural.
- Aplicarea unei creme speciale – in momentul in care pielea este uscata, este importanta aplicarea unei creme speciale pentru ingrijirea zonei tatuate. Produsul topic se aplica in strat subtire, care sa permita refacerea rapida a pielii. Trebuie continuata folosirea cremei macar de doua ori pe zi, timp de 3-5 zile, dupa care se poate folosi si o crema hidratanta obisnuita, dar care sa nu contina parfum, coloranti sau particule stralucitoare.
Nu sunt recomandate produsele pe baza de vaselina, deoarece exista riscul aparitiei unei iritatii pe suprafata tatuata, care ar impiedica vindecarea corecta si estetica.
- Spalarea si hidratarea tatuajului pana la vindecare – este important ca zona tatuata sa fie spalata si apoi hidratata cel putin de doua ori pe zi pana la vindecarea completa, care poate dura intre 3 si 6 saptamani.
Intretinerea tatuajului
Intretinerea tatuajului incepe din momentul in care acesta este realizat. Astfel, pana la vindecarea completa, chiar daca apare pruritul si descuamarea zonei tatuate, singura solutie pentru calmarea acestor manifestari normale este aplicarea cremei speciale.
- Un tatuaj nou nu trebuie expus la soare sau la o alta sursa de raze ultraviolete. Chiar si dupa vindecare, trebuie aplicata o crema speciala cu factor de protectie solara (SPF) de minimum 30. Acest lucru va impiedica decolorarea tatuajului.
- Hainele trebuie sa fie curate, lejere si din materiale care lasa pielea sa respire.
- In primele saptamani de la realizarea tatuajului trebuie evitate activitati precum: inotul, mersul la solariu, activitatea fizica intensa, expunerea la caldura sau frig.
- Zona tatuata trebuie hidratata in permanenta, pentru a sustine elasticitatea pielii si a mentine aspectul estetic al tatuajului.
- Va recomandam sa incercati produsele din gama TattooMed sau SorryMom, create special pentru a ingriji delicat pielea tatuata.
Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.