flashbang

Propunere 1

Donatii/pachete VIP/magazin/promovare comunitate

 • Pagina/buton implementare un sistem de donatii.

Pentru acest lucru va fi necesar un cont de PayPal, asociat cu un card bancar. Are acces doar owner-ul comunitatii (ex. Shuya).

Donatorii pot avea un titlu de donator adaugat la username/profil. Eventual depinzand de suma donata, vor avea parte de anumite beneficii*.

De asemenea fiecare owner, poate opta catre donatii catre propriul server.

 • Pachete VIP .

Pachetele ar putea consta in felul urmator : Free/standard/Premium

Free – user normal, fara accese si/sau beneficii speciale.

Standard – Accese/beneficii standard. Moderator cu accese limitate pe forum. Statut de VIP. Alte beneficii (raman de stabilit). Spre exemplu, putem da un statut de VIP Standard owner-ilor de servere ce au cumparat un landing page (vezi propunerea 2).

Premium – Accese/Beneficii speciale. Statut de VIP cu permisii sau beneficii* speciale in comunitate, + titlu personalizat etc. – aici putem gasi multe bonusuri pe care le putem oferii, spre ex: Titlu personalizat, posibilitatea de a-si schimba username-ul, titlu personalizat, avatar personalizat, semnatura personalizata etc.

Pachetele Standard/Premium pot fi periodice/pe baza de abonament (spre exemplu, daca aveti  cont pe Filelist, ceva de genul).  

O alta idee, un user ce a donat o anumita suma mai mare de bani, va primi automat un pachet (in cazul in care nu are) standard/premium in functie de suma.

 • Magazin (online shop)

Produse reale personalizate cu logo-ul comunitatii LLG. Pot fi diverse design-uri, nu neaparat doar logo-ul. 

Produsele pot fi diverse : Tricouri, mousepad-uri, cani etc. intelegeti ideea. O idee ar fi : Pachetul Premium sa includa un tricou personalizat (sau orice produs din magazin ori ceva la alegere ?).

Pentru magazin-ul online (posibil si pentru pachetele VIP) banuiesc ca va fi nevoie de un SRL si eventual sa fie pe un subdomeniu separat (ex. shop.laleagane.ro). Daca platile pentru produsul achizitionat de pe shop se vor face direct pe site (in loc de, transfer bancar, plata prin paypal etc.) va fi necesara o licenta SSL (site-ul va fi protejat si va proteja utilizatorii impotriva hackeri-lor/fraudelor samd. – de asemenea protocolul va fi https in loc de http).

 • Promovarea comunitatii

Probabil cel mai important pas pentru a asigura/facilita/justifica cumva pasii de mai sus. Comunitatea are potential sa ajunga mai sus decat este acum si vor fi necesari anumiti pasi (probabil ca si costuri suplimentare). Va trebui sa gasim modalitati de a promova comunitatea, fie cu bani sau fara/cat mai putin (sunt si metode free/low-cost), de exemplu un fel de concurs cu un premiu, in care toti ce vor sa participe va trebui sa dea share la pagina de facebook/twitter/youtube etc. pentru a aduna puncte spre castigarea premiului (va fi random sau locuri castigatoare limitate).

Propunere 2

Server landing page.

 • Fiecare owner de server sa aiba la dispozitie optiunea de a alege/cumpara un “landing page” simplu pentru server-ul sau.

O pagina simpla ce contine link-uri/butoane catre :

 1. Forumul principal LLG
 2. sub-forumul server-ului respectiv
 3. eventual o pagina separata cu o mica descriere despre owner/admini, date de contact etc.
 • Pagina va servi de altfel ca o mica optimizare SEO pentru a aduce vizitatori pe forumul LLG, in general. In mare parte va fi o pagina de prezentare, cu interactivitate minima, adica nu va fi un site in sensul propriul zis al cuvantului. De asemenea va fi optimizata pentru a consuma cat mai putine resurse/bandwith ale site-ului principal. 

De notat: Nu stiu exact cum va fi implementata toata treaba, din cate am observat, daca ma conectez, spre exemplu, din browser la adresa laleagane.laleagane.ro ma redirectioneaza catre site-ul celor de la TNI. Eu ma gandeam ca in loc sa fie redirectionat catre ei, sa fie catre pagina/landing-page-ul respectiv. Bineinteles, trebuie testata si discutata ideea banuiesc, cu TNI inainte de a fi implementata. Daca o putem face noi, fara interventia lor, in sensul ca, nu vom intampina dificultati tehnice, ar fi perfect.

 • Eu ma gandeam sa fie pagina, contra-cost, si sa impartim profitul spre exemplu : Ei platesc pe pagina o suma (orientativ zic) de 10$ si impartim, 5 eu , 5 voi. – o idee- Voi decideti, evident daca este convenabil pentru ambele parti si care ar fi o suma corecta pentru pagina.

Putem sa ne gandim si la alte metode, nu sunt setat neaparat pe ideea precedenta. Se poate sa fie si pe post de abonament, adica sa se adauge in plus la pachetul de server pe care ei il platesc lunar (banuiesc) sau sa fie One-time-fee (platesc o singura data).

 • Vor avea de ales din mai multe stiluri de pagina (le voi face eu), si , eventual pentru mai multe genuri de jocuri, spre ex: cs1.6, csgo, – era bine daca existau si altfel de servere in comunitate, precum rust, battlefield, minecraft etc. (putem , de altfel, atrage astfel de servere daca ridicam comunitatea, o extindem si spre alte genuri , prin reclama si alte oportunitati/metode – ramane sa studiem mai in detaliu lucrul asta)